Hoe je diversiteit als kracht kunt inzetten in de horeca

Niemand is hetzelfde. Ook je werknemers niet. Dus ze in hetzelfde keurslijf duwen is tegennatuurlijk. En het hoeft ook helemaal niet, want diversiteit kun je juist als kracht inzetten in de horeca.

2 december 2019 / Henk van Hees

diversiteit en koffie

Beeld: Unsplash

Je bedrijf is zo goed als je mensen. Gedreven en getalenteerde mensen vinden is niet altijd even makkelijk. Zeker niet nu de banen in de horeca voor het oprapen liggen! Ik ben daarom extra zuinig op het talent dat ik in huis haal en zorg ervoor dat zij de ruimte, mogelijkheden en middelen krijgen om te kunnen groeien. Het enige dat zij dan nog hoeven te doen is de ambitie meenemen.

Je hoeft ook zeker niet Indonesisch te zijn om bij restaurant Blauw te werken. We verwelkomen iedereen met open armen die net als ons een passie heeft voor de Indonesische keuken. Zo vormen we samen een mooi team vol talent. We zijn bereid om je alles te leren, dus ook als je geen ervaring hebt ben je van harte welkom. Bij restaurant Blauw omarmen we verschillen, in plaats van ze te negeren. We werken in een hecht team met verschillende achtergronden. Dat merk je ook terug in ons eten. De sambal ijo smaakt van de ene chef subtiel anders dan van de andere chef, omdat ze uit verschillende Indonesische regio’s komen en dus andere bereidingswijzen hebben. Dat vind ik juist een unique selling point!

‘Samen’ vinden wij heel belangrijk. Aan wie je het ook vraagt, je krijgt steeds hetzelfde antwoord: “Het voelt hier alsof we een familie zijn en geen collega’s”. We passen goed op elkaar, respecteren elkaar en helpen elkaar altijd. Ook met niet-werkgerelateerde dingen. Ik ben dan ook super trots op de diversiteit in mijn teams bij Blauw in zowel Amsterdam als Utrecht. Met alle restaurants, winkels en natuurlijk bewoners van beide steden zijn we samen een gezellige brei van verschillende achtergronden en culturen, maar staat ‘samen’ altijd centraal.

Wie je ook bent, wat je ook doet, iedereen is hier welkom. Want niemand hoeft het alleen te doen.


Ontvang inzichten & insights over gastronomie en ondernemen rechtstreeks in je inbox

100% spamvrij. Helemaal gratis.

Meer van Henk

BLOG · Inzichten uit de wondere wereld van horeca

Florent uithangbord

De afgelopen vijf jaar is het horeca-aanbod in Utrecht met 37% gestegen. In zo'n markt val je alleen op als je uniek bent en iets toevoegt. Maar hoe bouw je op jouw unieke kracht én maak je dat zakelijk winstgevend?

Diversiteit en koffie

Niemand is hetzelfde. Ook je werknemers niet. Dus ze in hetzelfde keurslijf duwen is tegennatuurlijk. En het hoeft ook helemaal niet, want diversiteit kun je juist als kracht inzetten in de horeca.

chef Robert Mcadoo profiel

Florent slaat een bijzondere weg in met deze nieuwe chef. We gingen in gesprek welke nieuwe culinaire eigenzinnigheden hij naar Florent komt brengen.

Henk van Hees beeldmerk

Copyright © 2024 HENK, Hospitality Management B.V.

Deze site gebruikt functionele, analytische en tracking cookies en externe scripts om je beleving te verbeteren. Meer info.